Noord Nederlandse Orgelmakers Coöperatie

Wat is de NNOC

De Noord Nederlandse Orgelmakers Coöperatie is een bundeling van vijf kleine zelfstandige ervaren orgelmakers, die de noordelijke provincies bestrijkt.

Doel en filosofie

De individuele zelfstandige orgelmaker kan voordelig gebruik maken van een andere zelfstandige collega, zowel in kennis als in capaciteit. Dit geeft naar de klant een vertrouwd gevoel. De klant heeft dus de garantie dat de werkzaamheden èn kwalitatief goed, èn op tijd gereed zullen zijn.

Kennis

De NNOC heeft op dit moment 5 zelfstandige orgelmakers in de coöperatie. Iedere orgelmaker heeft zijn eigen specifieke vaardigheden; het uitwisselen van elkaars vaardigheden kan in een aantal gevallen een zeer welkome uitkomst zijn! Zo heeft de NNOC alle disciplines in huis wat betreft het orgelmakersvak.

Capaciteit

Door een flexibele instelling zal de orgelmaker altijd bereid zijn de mede-coöperant(en) te helpen om opdrachten zo goed en zo snel als mogelijk te kunnen voltooien.

Diversiteit

Een scala van disciplines komt door het samenwerken van individuele orgelmakers bijeen: van mechanische, elektro-pneumatische of rein pneumatische orgels en alles wat er bij komt kijken. Ook voor interieurwerk, zoals een liturgisch centrum in de kerk, zijn wij beschikbaar. Zelfs authentiek smeedwerk, hout marmeren en verguldwerk is bij ons in goede handen!

    De leden

André Bolhuis
- orgelmaker/meubelmaker

Henk van der Luyt
- schilderkunst/ontwerper/orgelmaker

Eento Meijer
- meubelmaker/orgelmaker
- www.houtstijl.nl

Maarten Oranje
- intonateur/stemmer/adviseur

Henk Smith
- bestuurder/boekhouder

Rini Wimmenhove
- orgelmaker/metaalbewerking
- www.huisorgelbouw.nl

 

Al onze leden zijn zelfstandig ondernemer en voeren ook werkzaamheden op eigen titel uit.


 • Het ontstaan
  Door het samenwerken aan het project van Eibergen ervoeren wij de meerwaarde van elkaars ervaring en kwaliteit. De aanvraag van de Protestantse Gemeente Winsum Obergum om een offerte te maken voor hun orgel versnelde het proces van oprichting van een samenwerkingsverband. Het bestuur van de kerk verlangde een betrouwbare constructie. We besloten de samenwerking te bundelen in een officiële vorm: De Noord Nederlandse Orgelmakers Coöperatie.
   
 • Gezamenlijke projecten
  Met deze groep mensen zijn we inmiddels vanaf april 2013 operationeel en voeren we reeds projecten uit vanuit de coöperatie. Nog diverse zaken zijn momenteel in ontwikkeling maar we werken hard aan een presentatie bestemd voor verschillende partijen en de mogelijkheden voor onderhoudsoplossingen.
   
 • Scherpe prijs
  Vooral voor kerken met een beperkt budget willen we orgelprojecten uitvoeren en onderhoudscontracten aanbieden die op maat gesneden zijn. Met een minimum aan overhead kunnen we een scherpe prijs bieden!
NNOC - Noord Nederlandse Orgelmakers Coöperatie


Noord Nederlandse Orgelmakers Coöperatie U.A.
Website www.nnoc.eu
Email: info@nnoc.eu
Postadres: Henk Plenterlaan 50
9731 KG Groningen